top of page

Japonia

Japonia este o țară insulară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, textual „Țara de la originea soarelui”.

Atracţii turistice

Turismul în Japonia se caracterizează atât printr-un sector vibrant intern, cât și prin vizita a peste 8 milioane de turiști străini anual, trei sferturi dintre aceștia veniind din Asia.

Daca sunteti interesat, mai jos gasiti cele mai vizitate obiective turistice din Japonia.

Muntele Fuji

Muntele Fuji

Muntele Fuji merită cu adevărat dreptul de a fi printre cele mai mari atracţii din Japonia. Acesta este cel mai înalt punct al insulei, situat la aproximativ 100 km vest de Tokyo pe Honshu Main Island. Japonezii consideră ca Fuji este muntele cel mai sacru şi este preţuit ca un Sfânt. Dacă veţi reuşi să ajungeţi la craterul vulcanului veţi fi pe cel mai înalt punct din Japonia, situat la 3776 m altitudine. Mulţi turişti se bucură de o privelişte superbă atunci când cireşii înfloresc.

Todai Ji

Todai Ji

Oraşul Nera este situat în partea de nord a prefecturii şi este aproape de Kyoto. Şapte temple şi ruine în Nera, împreuna cu pădurea Kasugayama formează aşa numitul „monument istoric antic Nera”. Punctul principal de atracţie al parcului este o statuie de bronz colosală a lui Buddha plasată în „Todai-Ji” (Marele templu de est) - considerat a fi cea mai mare clădire din lemn, construita în secolul al VIII-lea. Acesta este cel mai vizitat loc din Nera, care atrage oameni din întreaga lume.

Yonaguni

Yonaguni

Yanoguni este cea mai populată insulă vestică din Japonia care a devenit celebră în 1987, când scafandri au găsit în largul coastei, la o adâncime de 25 m, misterioase structuri de piatră. Chiar şi astăzi, oamenii de ştiinţă fac dezbateri cu privire la originea lor, dar nimeni nu ştie sigur cum au apărut în ocean. Potrivit unor experti, monumentul acvatic a fost creat in mod artificial cu mulţi ani în urmă de către o civilizaţie necunoscută care a dispărut de pe Pământ.

Kinkaku Ji

Kinkaku Ji

Templul Kinkaku Ji, cunoscut şi ca Pavilionul de Aur, a fost construit în 1397 ca reşedinţă a shogun-ului Ashikaga Yoshimitsu, dar după moartea sa a devenit un templu budist Zen. Vizitarea acestui templu magnific acoperit cu ornamente din aur şi înconjurat de o frumoasă grădină japoneză este unul dintre lucrurile obligatorii de făcut în Kyoto. Pavilionul Templului de Aur străluceşte literalmente în culoarea metalului preţios. Întreaga clădire este aurită pentru că păstrează moaştele lui Buddha.

Districtul Ginza, Tokyo

Districtul Ginza, Tokyo

Ginza District este cel mai faimos cartier din Tokyo şi una dintre zonele comerciale preferate din întreaga lume. Mergeţi la shopping, deoarece acest cartier este raiul cumpărăturilor dispunând de o mulţime de magazine, buticuri şi restaurante. Această zonă din Tokyo a fost clasificată ca fiind una dintre cele mai elegante şi scumpe destinaţii de shopping din lume. Totodată, Ginza District găzduieste cea mai mare piaţă de peşte din Asia şi clădirea Sony pe care le puteţi vizita gratuit.

Hiroshima Peace Memorial Park

Hiroshima Peace Memorial Park

Tragicul prilej care l-a făcut celebru va fi cu greu uitat, totuşi Hiroshima merge mai departe şi este în curs de dezvoltare ca o destinaţie din ce în ce mai preferată, fiind un loc plin de amintiri şi cu o atmosferă unică de cultură şi tradiţii asiatice. Unul dintre simbolurile oraşului este Peace Memorial Park unde se afla Muzeul Păcii, deschis în 1955. În parc se află un monument jumăte distrus numit Atomic Bomb Dome - una dintre puţinele clădiri care au supravieţuit după bombardament.

Castelul Himeji

Castelul Himeji

Himeji este un domeniu în Japonia renumit pentru cel mai impresionant castel din ţară, construit la începutul secolului al XVII-lea. Complexul palatului este cunoscut în Japonia ca Shirasagijo, ceea ce în traducere înseamnă „White Heron Castle”, deoarece designul său seamănă cu o pasăre cu aripile în zbor. Turnul central, numit „dautenshu” are vedere spre o curte mică, unde samuraii efectuau ritualul omorului – sepuko.

Kyoto

Kyoto

Kyoto se aflǎ într-o vale, aparținând Bazinului Yamashiro (sau Kyoto), în partea de est a munților, regiune cunoscutǎ și ca ținutul muntos Tamba. Orașul Kyoto are un dialect aparte (kyō kotoba), cu o istorie lungă, reflectată în rafinata cultură a acestui oraș, capitală imperială a Japoniei pentru mai mult de o mie de ani (794-1868), sub numele de Heian-kyō („Capitala păcii și liniștitii”).

Turnul Tokyo

Turnul Tokyo

Mulţi spun că Tokyo este un loc în care oamenii îşi pot imagina cum arată viitorul.Una dintre structurile cele mai uimitoare din lume şi un simbol al oraşului este Turnul Tokyo. Are o înălţime de 333 m şi este o copie a Turnului Eiffel. Construit în 1958, acesta simbolizează ascensiunea Japoniei ca o forţă economică majoră. La 150 m şi 250 m sunt situate observatoare care oferă vederi panoramice asupra oraşului. În plus, vă puteţi bucura de un muzeu de ceară şi o galerie de artă situate in turn.

Itsukushima

Itsukushima

Insula Itsukushima situată în Marea Seto este un loc sfânt al sintoismului din secole străvechi. Primele sanctuare de aici au fost, probabil, constrite în secolul al VI-lea. Templul datează din secolul al XII-lea şi prezintă multe detalii artistice şi tehnice. În proiectarea templului puteţi vedea un joc al contrastelor în culori şi forme. Insula este considerată un loc sacru şi pentru o lungă perioadă de timp oamenii de rând nu au avut voie să calce pe ea. Locul a devenit un simbol al Japoniei.

Nijubashi

Nijubashi

Podul Nijubashi este deschis cu ocazii speciale, cum ar fi ceremoniile formale sau vizitele înalţilor oficiali la Palatul Imperial. Palatul însuşi este închis vizitelor publice aproape tot timpul anului. Excepţiile sunt zilele de 2 ianuarie (cu ocazia Anului Nou) şi de 23 decembrie (cu ocazia zilei împăratului) dar atunci înghesuiala este extrem de mare. Palatul Imperial e ridicat pe locul fostului castel Edo (în apropierea staţiei Tokyo) şi este înconjurat de şanţuri cu apă.

Umeda Sky Building

Umeda Sky Building

Umeda Sky Building este o clădire mare şi spectaculoasă în Osaka. De asemenea este cunoscută şi sub numele de „New Umeda City”. Clădirea are 173 m şi este formată din două turnuri principale legate de Observatorul Grădinii Plutitoare, situat la etajul 39. Observatorul oferă o vedere de neuitat asupra oraşului. În timp ce vă veţi bucura de peisaje incredibile veţi simţi şi vântul care la 170 m de sol este destul de puternic. Din acest loc magnific se poate observa şi Insula Awaji.

Recomandări culinare

Pe langă faptul că este una dintre cele mai sănătoase din lume, bucătăria japoneză este şi una perfectă pentru cele mai fine gusturi. Daca nu te-ai îndrăgostit înca de preparatele pe bază de peşte şi fructe de mare proaspete, este timpul să o faci. Iată ce poţi mânca în Japonia.

 

Tăiţei

În Japonia, nu ai cum să îi eviţi nici dacă vrei. Din fericire, sunt ieftini şi gustoşi. Există mai multe tipuri de tăiţei: soba - tăiţei tradiţionali de grosimea spaghetelor, serviţi atât calzi cât şi reci, cu diverse toppinguri, Udon - tăiţei mai groşi, ramen, somen sau yakisoba.

Teppanyaki

Este un fel de grătar japonez. Carnea, fructele de mare şi legumele sunt preparate în faţa consumatorilor. Nu doar că preparatele ies excepţional, dar şi show-ul oferit de chefi este de neuitat.

Dango

Dango sunt nişte găluşti dulci din Japonia făcute din făină de orez. De obicei sunt servite cu ceai verde. Dango se poate mânca tot timpul anului dar unele varietăţi se mănâncă tradiţional în anumite sezoane. Pe un băţ se pot găsi 3 sau 4 găluşte.

Please reload

Sushi

Începem, bineînţeles, cu cel mai cunoscut preparat japonez. În bucătăria japoneză, sushi reprezintă orice preparat care conţine orez de sushi condimentat cu un sos dulce. Sunt foarte multe tipuri de sushi: nigirizushi, makizushi, chirashi.

Sashimi

Sashimi înseamnă peşte sau fructe de mare crude. Foarte mulţi peşti pot să fie consumaţi cruzi şi să fie delicioşi. Sashimi se consumă de regulă cu sos de soia şi wasabi. Cele mai populare tipuri de sashimi sunt: , Toro (ton), Ebi (creveti), Saba: (macrou), Ika (calmar), Tako (caracatiţă). Se servesc fără orez, doar cu sos de soia, wasabi sau ghimbir.

Okonomiyaki

Este un fel de clătită japoneză foarte gustoasă, metoda de preparare şi ingredientele diferind în funcţie de zonă. Există două tipuri de okonomiyaki. Pentru okonomiyaki în stilul Kansai (sau Osaka) aluatul şi ingredientele sunt amestecate, apoi fripte pe ambele părţi, fiind cunoscută şi ca pizza japoneză sau clătită japoneză. Cel de-al doilea tip de okonomiyaki este Hiroshima, pentru care se prepară o clătită subţire, apoi se adaugă în straturi ingredientele; de multe ori este însoţită de tăiţei prăjiţi.

Please reload

Bibliografie
bottom of page